Social

#apocalipsa #furtuna solara #aurora boreala # amenintare pamant # pericol pamant

Telecomunicatiile, zborurile, internetul, la pamant: ce pericol iminent ameninta Pamantul!

Specialistii NASA au lansat un avertisment care vizeaza toata populatia planetei referitor la o furtuna solara care va lovi Terra intr-un viitor apropiat si care risca sa puna la pamant retelele de electricitate, afectand astfel toate sistemele care se bazeaza pe acestea, de la telecomunicatii la internet si curse aeriene.

Cea mai recenta furtuna solara de proportii colosale a fost inregistrata in urma cu 11 ani si a distrus toate transformatoarele de pe teritoriul Africii de Sud, lasand fara curent o buna parte din populatia tarii, informeaza Romania TV. Anterior, in anul 1989, din aceleasi cauze, 6 milioane de canadieni au ramas in bezna timp de cateva ore.

S-ar parea ca Terra a fost ratata la mustata de o alta furtuna solara de mare amploare, survenita la data de 23 iulie 2012, potrivit spuselor specialistilor NASA.

Cea mai puternica furtuna solara inregistrata vreodata a avut loc in 1859, cand aurore boreale au impanzit cerul din lumea intreaga. In situatia in care o astfel de furtuna ar lovi acum Pamantul, se estimeaza ca pagubele ar atinge 2.000 de miliarde de dolari.

Pentru a minimiza efectele devastatoare ale unei furtuni solare, oamenii de stiinta au facut deja apel la guvernele statelor din lumea intreaga sa ia masurile care se impun.

Foto:ashtarcommandcrew.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea