Social

#scaderea imunitatii #masina de spalat #alergii #masina de spalat vase

Tehnologia dauzeaza grav sanatatii. Cum ne afecteaza masinile de spalat

Oricat de utile ni s-ar parea masinile de spalat vase, care ne scapa de mult efort, se pare insa ca tot ele ajung sa fie vinovate de cresterea numarului de alergii, dar si a bolilor cronice.

Cum e posibil? Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori suedezi si care a implicat copii cu varsta de 8 si 9 ani, cei ai caror parinti obisnuiau sa spele vasele in chiuveta erau mai putin predispusi la dezvoltarea alergiilor fata de cei in familiile in care se foloseau masinile de spalat vase.

Cercetarea a relevat faptul ca persoanele din tarile foarte dezvoltate, acolo unde se pune un pret foarte mare pe igiena prin folosirea produselor care inlatura orice fel de bacterie, precum gelurile antibacteriene sau detergentii puternici, si care evita sa intre in contact cu animalele ajung sa nu mai dezvolte anticorpi, distrugandu-si astfel sistemul imunitar.

Specialistii nu recomanda renuntarea la masinile de spalat, ci sustin folosirea cu precautie a mijloacelor extreme de curatare. Acestia spun ca alimentele usor fermentate sau cele provenite direct de la o ferma reusesc sa compenseze factorul de protectie pierdut prin folosirea excesiva a detergentilor.

Sursa foto: haushaltsapparate.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea