Social

Teatrul Odeon va fi duminica gazda unui spectacol portughez

Teatrul Odeon va fi duminica, 22 iunie, gazda unui spectacol sustinut de portughezii de la Teatro da Garagem, Teatro-Clip, o inlantuire de povesti de iubire, asamblate dupa principiul videoclipului muzical, arata un comunicat al Teatrului Odeon.

"Teatro Clip", care face parte dintr-un turneu initiat si organizat de Centrul de Limba Portugheza si Ambasada Portugaliei in parteneriat cu Teatrul Odeon, reprezinta o serie de povesti de dragoste prezentate in imagini care sustin, interpreteaza, exemplifica sau contrazic melodia, prin ritmuri vizuale intrerupte, diferite planuri de actiune, repetitii de leit-motive, mesaje iconografice si sonore care isi propun crearea unui ambient de emotii.

Regia acestui spectacol de 60 de minute apartine lui Carlos J. Pessoa, iar din distributie fac parte Ana Palma, Beatriz Portugal, Fernando Nobre, Miguel Mendez, Pedro Lacerda si altii. Intreaga reprezentatie va fi supratitrata in limba romana.

Regizorul Carlos J. Pessoa s-a nascut la Lisabona in 1966. Absolvent al Scolii Superioare de Teatru si Cinema din capitala Portugaliei, licentiat in Teatru si Educatie, Pessoa a fondat in 1989 Teatro da Garagem, in cadrul caruia a scris si pus in scena aproape toate piesele prezentate pe scena.

In 1993 a primit Premiul pentru cea mai buna piesa, oferit de Clubul Portughez de Arte pentru „Cafe magnetico”. Sapte ani mai tarziu a fost distins cu Premiul Cyberkioske99, iar in 2003, spectacolul „Circo” i-a adus o mentiune speciala din partea Asociatiei Portugheze a Criticilor de Teatru.

Teatro da Garagem a fost fondat in 1989, iar activitatea lor artistica este destinata cercetarii si experimentarii noilor forme de scriere dramatica si expresie scenica. In prezent teatrul este sustinut financiar de Ministerul Culturii si Institutul Artelor din Portugalia, prezinta productii proprii si deruleaza programe pedagogice si comunitare in colaborare cu scoli si alte asociatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea