Social

#stres #riscuri #televizor #program televizor

Te uiti zilnic la televizor? Riscul major la care te expui!

Starea psihologica de agitatie, oboseala si nervozitate, cunoscuta sub numele de stres, se dovedeste a fi contagioasa. Ultimele studii efectuate de savantii germani arata ca stresul se poate transmite si prin intermediul televizorului.

Studiul efectuat la Institutul Max Planck din Liepzig a demonstrat ca suntem influentati atat de starea de spirit a oamenilor care ne inconjoara, cat si de ceea ce receptionam prin intermediul televizorului. "Programele tv care descriu suferinta altor oameni pot transmite starea de stres privitorilor", afirma dr. Veronika Engert, unul dintre cercetatori. Stresul empatic, asa cum l-au denumit savantii germani, este generat de eliberarea cortizonului in organism.

24% dintre subiectii supusi studiului au inregistrat un nivel crescut de cortizon in timpul transmisiei unor programe tv generatoare de stres. 10% dintre participantii la studiu au fost influentati de nervozitatea unor straini numai privindu-i. 40% dintre partenerii de cuplu s-au declarat afectati de starea de stres a perechii lor. Chiar si persoanele cu un mod de viata relaxat au fost influentate de starea de nervozitate a partenerului sau a colegilor de la locul de munca.

Sursa foto: butterflytherapies.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea