Social

#boala cumplita #gadilat #schizofrenie #studiu #boala

Te gadili singur? Poti suferi de o boala cumplita!

Potrivit unui studiu publicat in revista "Consciousness and Cognition", persoanele care se pot gadila singure ar putea suferi de schizofrenie.

Studiulse bazeaza pe lucrarile anterioare, care indica faptul ca autostimularea somatosenzoriala este perceputa cu o intensitate mai mare de oamenii cu schizofrenie, potrivit realitatea.net.

Astfel, persoanele ce sufera de schizofrenie se pot gasila singure din cauza intreruperii unor procese cognitive care fac distinctia intre actiunile proprii si cele ale altor persoane.

Atingerile denerate de propria persoana sunt prelucrate cu o intensitate mult mai mica decat senzatiile generate de mediile externe, insa acest proces ar fi afectat la persoanele cu schizofrenie. Astfel, cei care sufera de aceasta afectiune confunda de multe ori propria lor vointa cu cea a unui agent extern.

Persoanele care sufera de schizofrenie percep propriile ganduri ca fiind vocea altcuiva, care-i ofera o instructiune. Persoanele care sufera de schizofrenie severa au senzatia de lipsa a controlului asupra propriei vieti si au sentimentul ca sunt manipulate de alte persoane sau alte forte.
Sursa foto: alternet.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea