Social

#afectiuni ascunse # dureri spate #alerta medicala #afectiuni #dureri

Te doare spatele? Medicii avertizeaza: ai putea suferi de o boala grava!

Durerile de spate nu sunt doar consecinta statului indelungat pe scaun sau in picioare, avertizeaza medicii. Potrivit acestora, durerile de spate pot semnala existenta unor probleme extrem de grave, care afecteaza musculatura, articulatiile, oasele sau rinichii, scrie Mediafax.

Totodata, acestea sunt principala cauza a incapacitatii de munca la scara mondiala, arata medicii citati de agentia de presa. "Comparand statisticile din 187 de tari, cercetatorii americani si australieni au constatat, recent, ca aproape 10% din populatia lumii, inclusiv copiii, sufera de lombalgii. Mai mult, studiile acestora au aratat ca durerile lombare sunt principala cauza a incapacitatii de munca la scara mondiala", sustine medicul Ion Manea, directorul medical al clinicii Bio Ortoclinic.

Potrivit statisticilor, cea mai frecventa cauza a durerilor de spate este leziunea unui muschi sau a unui ligament, determinata de o intindere necorespunzatoare, de o greutate corporala excesiva sau de dormitul intr-o pozitie inconfortabila.

Si hernia de disc poate cauza dureri de spate, dar si osteoporoza, care cauzeaza, odata cu inaintarea in varsta, o scadere a rezistentei oaselor. "In aceste cazuri se recomanda, in general, repaus fizic si caldura locala", adauga dr. Manea.

Sursa foto: plus.google.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea