Social

Taximetristii independenti protesteaza in centrul Capitalei

Taximetristii independenti protesteaza vineri, in centrul Capitalei. La ora 10 ei organizeaza un miting in Piata Constitutiei. Taximetristilor nu le-a fost aprobata organizarea unui ars de protest in Capitala. Acestia sunt nemultumiti de modificarile aduse legii privind transportul de persoane in regim de taxi, despre care spun ca au fost elaborate fara ca organizatiile sindicale din domeniu sa fie consultate.

Asociatia Nationala a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi anuntase ca va organiza un amplu miting de protest in Bucuresti la inceputul lunii aprilie. Liderul Sindicatului Nationasl al Taximetristilor Independeti spune ca principalul obiectiv al protestelor este disociarea serviciului de taxi de cel public de transport. Taximetristii spera sa isi atinga scopul cu orice pret.

Taximetristii recunosc ca au existat probleme cu organizarea marsului de protest. Liderul sindical spune ca s-a intalnit timp de 3 zile la rand cu comisiile insprcinate cu organizarea acestui mars.

"Domnul Tariceanu crede ca protestul se desfasoara tipand intr-un tarc", a declarat Ion Stavilaru, lider sindical al Sindicatului National al Taximetristilor Independenti.

La mitingul, care a fost in cele din urma anulat, ar fi trebuit sa fie prezente 25 de filiale din tara si un numar de peste 6.000 de taxiuri, prilej cu care s-ar fi solicitat anularea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.153/2007 privind modificarea legii nr.265/2007, care ar crea "haos in activitatea de taximetrie".
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea