Social

#impozite #taxe #crestere taxe

Taxele si impozitele cresc cu 16% din 2013

Guvernul Ponta a aprobat, in sedinta de miercuri, noi masuri economice care prevad marirea taxelor locale si a impozitelor de la 1 ianuarie 2013.

Impozitele si taxele locale vor creste cu 16,05%, acest procent reprezentand rata inflatiei din perioada 2010 - 2012, ca efect al deciziei Guvernului de crestere a TVA de la 19% la 24%.

Indexarea prevazuta de Codul Fiscal pentru 2013 este influentata in proportie substantiala de tipul de politici de ajustare ale guvernarilor anterioare din anii 2010-2011.

Premierul Victor Ponta a declarat in luna octombrie ca proiectul privind cresterea taxelor si impozitelor aparut pe site-ul Ministerului de Finante nu este valabil si ca Executivul nu are in vedere pentru 2013 mariri de taxe si impozite.

Ulterior, premierul a precizat ca primarii vor decide daca impozitele, taxele si amenzile locale vor fi majorate anul viitor cu 16%, raportat la inflatia din perioada 2010-2012.


Termen devansat pentru plata taxelor si impozitelor

Guvernul a devansat in acest an termenul de plata al taxelor si impozitelor scadente pe 25 decembrie, deoarece aceasta zi este nelucratoare. Astfel, toti contribuabilii trebuie sa depuna declaratiile si sa faca platile scadente pana pe data de 21 decembrie.

Sursa foto: etftrends.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea