Social

#copii #mame #taxe #internare #taxe spitalizare #eliminare taxe

Taxele pentru mamele internate in spitalele de stat ar putea fi eliminate

Mamele cu copii de peste trei ani care se interneaza in unitatile sanitare de stat ar putea fi scutite de taxa de cazare. Reglementarea va fi prevazuta in noul contract-cadru din sistemul de asigurari, care va fi finalizat in curand de Ministerul Sanatatii, a anuntat Raed Arafat, secretarul de stat in acest minister.

In prezent, mamele cu copii cu varsta mai mare de trei ani sunt obligate sa plateasca o taxa de cazare, a carei valoare difera de la o institutie sanitara la alta. Astfel, daca la Spitalul Victor Babes din Capitala se percepe o "taxa de confort" de 5-10 lei, la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov, mamele cazate in rezerve cu 2 paturi trebuie sa achite 50 lei pe zi.

In luna noiembrie a anului trecut, presa centrala a semnalat cazul Mihaelei Pitorac, o mama care s-a internat timp de trei zile cu copilul sau de trei ani si jumatate in Spitalul Judetean din Botosani. Ea a dorit sa se transfere la un spital din Iasi, insa conducerea unitatii sanitare din Botosani i-a transmis ca este libera sa plece doar dupa ce va achita suma de 60 lei.

In urma mediatizarii cazului, Mihaela Pitorac a fost lasata sa plece. Ea a fost insa amenintata ca va fi data in judecata de spital daca nu va plati taxa respectiva.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea