Social

#acciza tutun # creste impozitul #tigari electronice #taxe

Taxe mai mari de la anul. Se scumpesc pana si tigarile electronice!

Guvernul vrea sa majoreze de anul viitor impozitul pentru case, terenuri si masini. Va pune acciza si pe tutun, dar promite ca va reduce TVA pentru cateva alimente.

Astfel, potrivit digi24.ro, majorarea impozitului va fi consistenta. "Putem sa ajungem la o valoare de 100 de lei pentru un apartament, in conditiile in care acum se plateste un impozit de 47 de lei", a declarat pentru sursa citata Emilian Duca, specialist fiscal.

Si in cazul terenurilor agricole, valoarea impozabila se poate dubla. Pentru soferi, cresterile de impozit sunt de pana la 12,5%. Cel mai mult vor plati, in plus, tocmai cei care beneficiau de cele mai mici impozite.

Nu scapa de majorari nici macar tigaretele electronice, intrucat Executivul ia in calcul ca acciza pe tutun sa fie platita si de cei care vand astfel de tigari. Noua acciza, care va fi aplicata din ianuarie 2016, va fi in cuantum de 0,5 lei/mililitru pentru lichidul care contine nicotina.

Pe de alta parte, Guvernul vrea ca, de anul viitor, sa reduca TVA de la 24% la 9% la alimentele de baza, precum lapte, oua si carne. Asta ar insemna si o scadere a preturilor de la raft de aproximativ 15%.

Foto: bt.dk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea