Social

#taxa pe punga din plastic #taxa pe paiul de baut #biodegradabil

Taxa pe paiul de baut

Dupa taxa pe punga, o firma de eliminare a deseurilor din Marea Britanie, BusinessWaste, cere impunerea unei taxe pe paiele de plastic pentru baut.

Conform purtatorului de cuvant al BusinessWaste, Mark Hall, paiele de plastic reprezinta ultima „risipa suprema” a consumerismului.
Reprezentantii firmei sunt de parere ca manufacturierii ar trebui sa revina la paiele din hartie, care sunt biodegradegradabile, informeaza BBC.

„Un pai de plastic are o durata de viata de aproximativ 20 de minute, iar apoi este aruncat (...) Majoritatea pub-urilor si barurilor nu-si bat capul cu reciclarea lor”, a precizat Hall.

Producatorii considera revenirea la modelul din hartie o abordare lipsita de simtul realitatii. „Oricum, unele paie de hartie nu sunt usor de reciclat, deoarece au o captuseala din polietilena”, este de parere Charles Sellers, reprezentantul unei firme specializata în producerea paielor.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea