Social

#taxa #taxa clawaback #reducere taxa

Taxa clawaback a fost redusa cu 10% si va fi aplicata incepand cu 1 octombrie

Noua formula de calcul a taxei clawback a fost aprobata, joi, de Guvern. Astfel, taxa va fi redusa cu aproximativ 10 procente si va fi aplicata incepand cu 1 octombrie.

Totodata, ordonanta Executivului stabileste si un mecanism de regularizare a arieratelor in vederea asigurarii eficiente a medicamentelor in unitatile spitalicesti.

"Se reglementeaza modul de functionare, modul de stabilire, modul de plata, regularizarile - pentru ca sunt sume neplatite de prin anii 2009-2010 - si aducerea la zi a acestor decontari dintre agentii economici care comercializeaza, comerciantii de medicamente, spitale, farmacii, Casa de Sanatate s.a.m.d., ceea ce va permite fluidizarea aprovizionarii cu medicamente a unitatilor sanitare, pe de o parte, pe de alta parte, efectuarea de decontari in mod ritmic catre agentii economici furnizori de medicamente, producatori sau comercianti si, de asemenea, reducerea arieratelor, reducerea platilor restante ale statului catre acesti furnizori de medicamente", a declarat Florin Georgescu, ministrul Finantelor.

Reducerea taxei clawback a fost solicitata de mai multe ori de companiile membre ale Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, acestea precizand ca in caz contrar sute de medicamente ieftine ar putea sa dispara din farmacii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea