Social

#taxa auto #suspendare taxa auto #decret prezidential # recuperare bani

Taxa auto a fost suspendata prin decret prezidential! Soferii isi vor putea recupera banii!

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul care prevede suspendarea taxei pentru emisiile poluante de la autovehicule si restituirea banilor catre cei care au achitat-o deja.

Taxa auto va fi amanata pana la data 1 ianuarie 2013, iar soferii care au platit-o isi pot recupera banii fie adresandu-se administratiilor financiare locale, fie apeland la instantele de judecata.

In urma acestei decizii, cei care isi vor achizitiona masini nu vor mai fi nevoiti sa achite taxa de prima inmatriculare pana in 2013.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Mediului, taxa de mediu, asa cum va fi botezata acesta masura fiscala ce va fi aplicata de la inceputul anului viitor, urmeaza sa fie colectata de catre Administratia Fondului pentru Mediu si va avea o valoare mult mai mica.

"Sunt mai multi pasi care urmeaza a fi facuti. Nu vrem sa mai repetam greselile pe care le-au facut guvernele anterioare. In orice caz, va fi o dezbatere publica in momentul in care vom finaliza acest studiu. Se lucreaza si cu Ministerul de Finante pentru ca, dupa cum se stie, modul in care a fost implementata taxa auto a creat nu numai nemultumiri, dar are un impact asupra bugetului", declara recent Rovana Plumb, ministrul Mediului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea