Social

# lista rosie #carantina #romania

Tarile din Europa care au pus Romania pe lista rosie. Romanii nevaccinati vor trebui sa stea in carantina

Dupa ce cazurile de covid au explodat in ultimele saptamani in Romania, iar autoritatile au raportat peste 12.000 de cazuri, tarile europene au inceput sa ia masuri de preventie si au impus noi restrictii pentru romanii nevaccinati care intentioneaza sa le viziteze.

 

In unele tari romanii nevaccinati vor trebui sa stea in carantina pe banii lor, alte state cer testari suplimentare, inclusiv in cazul celor imunizati sau care au trecut prin boala. Rezultatul negativ al unui test COVID nu ii mai poate scuti pe romanii nevaccinati de carantina daca vor sa intre pe teritoriul Germaniei. Restrictiile intra in vigoare de la miezul noptii.

Erich Mocanu, jurnalist roman in Germania: „E nevoie de testul negativ, dar cu 10 zile de carantina, cu optiunea de a se anunta din a cincea zi la ministerul sanatatii regional, din orasul lui, si sa depuna acolo o cerere pentru eliberare din carantina, ca sa mearga la un medic sau un laborator care face al doilea test COVID.

Daca rezultatul este negativ, el trebuie inregistrat tot la ministerul sanatatii, care ulterior va decide incetarea carantinei.”

De altfel, din cauza ratei mari de imbolnaviri de la noi, mai multe tari europene impun carantina obligatorie pentru romanii nevaccinati, intre 10 si 14 zile. Chiar daca fac dovada unui test negativ de Covid. Exceptand Slovacia, in Lituania, Letonia, Norvegia si Malta, pe langa cei vaccinati, scapa de izolare si cei care au trecut prin boala in ultimele sase luni.

In Islanda, regulile sunt diferite, iar romanii vaccinati trebuie sa prezinte inainte de imbarcare si un test negativ de Covid. Iar Ucraina obliga fiecare cetatean care intra pe teritoriul ei sa aiba o asigurare medicala care sa acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid, dar si costurile cu carantina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea