Social

Tariceanu si Olteanu, denuntati pe Messenger

Un influent functionar din Ministerul Justitiei se lauda pe Internet ca e „omul de baza“al lui Bogdan Olteanu si ca nu-l misca nimeni cat e premier Calin Popescu Tariceanu. El i-a acordat Ioanei Tariceanu titlul de notar. „Eu sunt omul de baza al lui Bogdan Olteanu“, „am acces direct la premier daca e nevoie“, „sa nu ai emotii. Nimeni cat e Tariceanu premier nu ma poate misca“.

Asa se lauda, intr-o conversatie pe Messenger, Bogdan Gaurean, 28 de ani, director adjunct al Oficiului National al Registrului Comertului ( ONRC ). Gaurean a fost numit in 2007 de catre fostul ministru Tudor Chiuariu si aprobat de catre premierul Tariceanu pe postul de consilier personal al ministrului Justitiei.

La doar cateva saptamani, aceleasi persoane l-au numit pe Gaurean, fara concurs, si pe postul de director adjunct al ONRC. In scurt timp a fost debarcat cel care era director la ONRC, Eugen Ghiulea, iar tanarul Gaurean a inceput sa se ocupe de numirea noilor directori ai filialelor din teritoriu ale ONRC, principala calitate a noilor directori de filiale fiind aceea ca sunt membri ai PNL.

Intr-una dintre discutiile de pe Messenger intrate in posesia Cotidianul, Gaurean il asigura pe interlocutorul sau ca e „omul de baza al lui Bogdan Olteanu“, presedintele Camerei Deputatilor si vicepresedinte al PNL, si ca „are acces direct la premier, daca e nevoie“. „Tu nu uita de ce m-a atacat Cotidianul in toamna. Atunci sa nu ai emotii“, precizeaza Gaurean.

Articolul din Cotidianul la care face referire directorul adjunct al ONRC a aparut pe 22 octombrie 2007 si mentioneaza faptul ca tanarul liberal a facut parte din comisia care a corectat lucrarea sotiei premierului, Ioana Tariceanu, la examenul de notari publici pe care aceasta l-a luat cu nota 9.60.

In acea comisie, Gaurean fusese numit direct prin ordin al ministrului Justitiei de atunci, Tudor Chiuariu. Gaurean lasa sa se inteleaga faptul ca, intr-un fel sau altul, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, i-ar fi dator pentru ca i-a corectat lucrarea sotiei sale. „Nimeni cat e Tariceanu premier nu ma poate misca“, adauga Gaurean pe Messenger.

Intr-o alta discutie, Gaurean explica modul in care au fost numiti noii directori ai filialelor ONRC si lasa impresia interlocutorului sau ca el este de fapt cel care ia deciziile importante in ONRC. „La momentul la care discutam (19 martie 2008 - n.r.), zece directori sunt numiti de mine. Iar alti opt sunt liberali. Alti zece sunt neutri. Ramane un numar foarte mic care s-ar putea coaliza“, explica Bogdan Gaurean. El afirma ca „nimeni nu poate invoca ca registrul nu merge“, deoarece „aia ar fi rasi primii… care ar semna cu mana lor ca registrul NU merge“.

Cea de-a treia discutie pe Messenger. „Director general raman cat vreau. In urmatoarele patru saptamani, in calitate de director general adjunct, voi face in scris catre Ministerul Justitiei doua propuneri de revocare din functie pentru doi directori teritoriali. Deci nu vreau ca revocarea sa fie facuta de ministru, ci la propunerea directorului general. Eu voi semna, propunere motivata in scris“, explica Gaurean metoda de revocare din functie a directorilor din teritoriu.

El constata, cu cinism, ca nu va sari nimeni in apararea celor concediati, intrucat cei ramasi vor spera ca vor fi mentinuti pe posturi, si ii explica interlocutorului sau ca „lumea trebuie sa inteleaga ca registrul are sef“. Dupa ce i s-a atras atentia ca a penalizat Registrul comertului, Gaurean da un raspuns lamuritor: „Care e problema daca ar fi asa? Pana acuma sunt zece schimbati si nu a chitait nici unul. Zece in patru luni“.

Contactat telefonic, Bogdan Gaurean ne-a confirmat faptul ca adresa de Yahoo! care apare in dreptul discutiilor de pe Messenger este a lui. Intrebat in legatura cu continutul acestor convorbiri, Gaurean ne-a declarat: „E o facatura ordinara. Aceste discutii nu au avut loc niciodata.

E intr-adevar adresa mea de mail, dar eu nu am vorbit niciodata asa ceva cu vreo persoana“. Dupa ce i s-a explicat directorului adjunct al ONRC ca interlocutor Cotidianului are arhivate toate aceste discutii, Gaurean a gasit o alta explicatie: „Poate cineva mi-a spart adresa de mail si a vorbit in numele meu. Stiu sigur cine e sursa dumneavoastra. E un angajat al ONRC care vrea in acest fel sa se razbune pe mine.“

Intrebat daca e adevarat ca a numit opt membri ai PNL in posturi de directori de filiale ai ONRC, Gaurean ne-a explicat: „Nu este adevarat. Doar doi dintre noii directori de filiale ONRC sunt membri ai PNL. Eu nu am dat pe nimeni afara din ONRC, ci pur si simplu am observat ca cinci directori de filiala ONRC erau inca in functii, desi acestia trebuiau sa iasa la pensie de cativa ani. Au fost numiti direct in functii de conducere, fara concurs, pentru ca pana in decembrie 2007 nu a existat regulamentul de concurs. Din ianuarie 2008, posturile se ocupa doar prin concurs“.

„Nimeni cat e Tariceanu premier nu ma poate misca“

Va prezentam integral continutul conversatiilor purtate de Bogdan Gaurean, in grafia si redactarea originala. Precizam ca identitatea interlocutorului a fost protejata.

1.
bgaurean: EU SUNT OMUL DE BAZA AL LUI BOGDAN OLTEANU
interlocutor: SUPER!!
bgaurean: AM ACCES DIRECT LA PREMIER DACA E NEVOIE
interlocutor: corect
bgaurean: tu nu uita de ce m-a atacat cotidianul in toamna
interlocutor: da da
interlocutor: corect
bgaurean: mai tii minte?
interlocutor: da
bgaurean: ok
bgaurean: atunci sa nu ai emotii
interlocutor: dar stii bine ca nu au dat pe goarna
bgaurean: nimeni cat e Tariceanu premier nu ma poate misca

2.
bgaurean: nimeni nu poate invoca ca registrul nu merge
bgaurean: pentru ca aia ar fi rasi primii… care ar semna cu mana lor ca registrul NU merge
interlocutor: de acord… acum pe noi nu ne intereseaza daca au sau nu dreptate, ci CE anume vrea cineva anume sa faca, esti de acord?
bgaurean: la momentul la care discutam 10 directori sunt numiti de mine
interlocutor: da stiu
bgaurean: iar alti 8 sunt liberali
bgaurean: alti 10 sunt neutri
bgaurean: ramane un nr f mic care s-ar putea coaliza
interlocutor: iti mai spun atat
interlocutor: ca daca stiu ceva sigur
interlocutor: iti spun
bgaurean: Adriana (Adriana Iacob – directoarea generala a ONRC) e in tara tocmai sa le ia pulsul

3.
bgaurean: dir gen raman cat vreau
bgaurean: problema e ca multi cred c puterea mea sta in faptul ca sunt in mj
interlocutor: da!
interlocutor: sa stii!!
bgaurean: nimic mai fals
interlocutor: corect!
bgaurean: si voi face o demonstratie
interlocutor: asta eu o stiu
bgaurean: ca dir gen. in onrc
bgaurean: e cel mai tare din sistem
interlocutor: is de acord
bgaurean: si voi face o demonstratie. vreau sa o fac. ca sa lamuresc pe toata lumea de ceva
interlocutor: la mom potrivit
bgaurean: in urmatoarele 4 saptamani
bgaurean: in calitate de dir gen adjunct
bgaurean: voi face in scris catre mj
interlocutor: asa
bgaurean: 2 propuneri de revocare din functie
interlocutor: f bine
bgaurean: pt 2 dir teritoriali
bgaurean: nu mai mult nici mai putin
bgaurean: deci nu vreau ca revocarea sa fie facuta de ministru
bgaurean: ci la propunerea dir gen
bgaurean: eu voi semna. propunere motivata in scris
bgaurean: 1. LUMEA TREBUIE SA INTELEAGA CA REGISTRUL ASTA ARE SEF
bgaurean: 2. ITI DAU IN SCRIS CA NIMENI, DAR NIMENI NU LE VA LUA APARAREA CELOR 2
interlocutor: asta e sigur
bgaurean: atunci planurile de cacat ale unora sau altora
bgaurean: se vor duce pe pula
bgaurean: care e relevanta presei locale?
bgaurean: ca asta nu inteleg
interlocutor: ca vezi doamne
interlocutor: ca urla toata tara
interlocutor: deci, nu e numai unul care ar avea un interes
interlocutor: si apropo vor sa mearga pe ideea ca iti pui tu OAMENI PESTE TOT LIBERALI
bgaurean: MINISTRUL E LIBERAL
interlocutor: ca penelizezi sistemul
bgaurean: care e problema daca ar fi asa?
bgaurean: daca in fiecare zi revoc cate un director
bgaurean: nici asa nu vor lua atitudine
bgaurean: sperand ca la urmatorul ma opresc
interlocutor: rade
bgaurean: pana acum sunt 10 schimbati si nu a chitait nici unul
bgaurean: 10 in 4 luni

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea