Social

Tariceanu critica ministerul lui Adomnitei pentru ca are cea mai proasta executie bugetara

Premierul Calin Popescu Tariceanu a criticat vineri Ministerul Educatiei si Cercetarii condus de liberalul Cristian Adomnitei pe motiv ca are cea mai proasta executie bugetara comparativ cu prestatia tuturor celorlalte ministere.

"Cea mai proasta executie bugetara o are Ministerul Educatiei si Cercetarii", a spus primul-ministru, aflat, vineri, la o intalnire cu studentii Academiei de Studii Economice , fara insa a-l nominaliza pe ministrul de resort ca fiind responsabil de aceasta situatie. El  le-a promis studentilor sprijin pentru construirea unui campus universitar, afirmand ca exista bani pentru astfel de investitii.

Seful Executivului a precizat ca in cadrul sedintei de Guvern de miercuri s-a facut o analiza bugetara, pentru a evita situatia din ultimele luni ale anului trecut, in care cheltuielile publice au depasit si de patru ori media lunilor anterioare. In acest context, premierul a punctat faptul ca, desi Ministerul Educatiei are alocate sase procente din PIB, institutia condusa de Adomnitei are cea mai proasta executie bugetara, iar grija sa este sa urmaeasca modul in care vor fi cheltuiti acesti bani.

Tariceanu a criticat ministerul colegului sau de cabinet, aflat in campanie electorala pentru primaria Iasului, in contextul in care studentii de la ASE i-a cerut sprijinul atat pentru construirea campusului universitar in afara Bucurestiului, dar si pentru finalizarea constructiei sediului facultatii.

Nu este pentru prima oara cand premierul il critica, mai mult sau mai putin direct, pe Adomnitei. In cadrul sedintelor conducerii liberale, premierul si alti membri ai BPC i-au reprosat adesea modul in care a gestionat problema pactului national pentru educatie.  

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea