Social

Tariceanu ameninta cu demisia daca PD nu voteaza bugetul

In ciuda zambetelor de fotomodel afisate de Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu, cei doi copresedinti ai Aliantei Dreptate si Adevar, divergentele dintre Partidul Democrat si Partidul National Liberal capata accente tot mai dure. Dupa atacul de duminica, de la Pitesti, dezlantuit de liberalul Ludovic Orban impotriva partenerilor din Alianta si a presedintelui Traian Basescu, ieri a fost randul premierului Tariceanu sa fie victima democratilor. Pentru ca i s-a spus la sedinta Consiliului National de Coordonare (CNC) al Aliantei, de ieri dimineata, ca PD nu va vota bugetul pe 2006 daca Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) nu va primi aproximativ 5% din Produsul Intern Brut, Tariceanu a amenintat ca, intr-un asemenea caz, va demisiona din functie, ceea ce ar conduce, aproape cu certitudine , la alegeri anticipate.

Deocamdata, situatia nu s-a schimbat, in ciuda discutiilor intense si a optimismului artificial si complet lipsit de credibilitate afisat de cei doi lideri ai partidelor din Alianta. Ludovic Orban a perseverat in atitudinea care a starnit iritarea democratilor si a presedintelui Basescu, iar conducerea PD continua sa refuze sa nominalizeze alt ministru la MEC pana nu va obtine bugetul pe care il solicita.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea