Social

Tariceanu a refuzat sa mearga la bilantul SRI

Liderul liberal Calin Popescu Tariceanu a explicat ieri la finalul sedintei conducerii PNL de ce nu a fost la bilantul SRI, desi era asteptat in calitate, printre altele, de vicepresedinte al CSAT: "Ca prim-ministru consider ca pentru aplicarea programului de guvernare eu trebuie sa lucrez, in primul rand cu ministerele, cu autoritatile, cu agentiile care sunt in structura Guvernului.

Acestea sunt structurile care ne ajuta sa punem in practica programul de guvernare". Tariceanu a adaugat ca serviciile secrete "au rolul de a proteja institutiile si sa fie foarte clar ca nu inteleg sa fac politica Guvernului cu serviciile secrete, ci cu institutiile despre care v-am vorbit". Bilantul SRI ar fi un moment in care "nu este obligatorie prezenta primului ministru".

"Este o atitudine care ma defineste ca prim-ministru in comparatie cu ceilalti premieri din 1990 incoace", a adaugat seful Executivului, incercand sa explice de ce l-a lasat singur pe presedinte la bilantul unei institutii publice care "traieste" cu bani de la bugetul pe care-l intocmeste... Cabinetul Tariceanu.

Premierul a criticat, totusi, SRI afirmand ca, intr-o societate democratica o astfel de institutie are o activitate "mai degraba discreta si nu cred ca se face in modul in care s-a practicat in ultimii 16 ani in Romania". El a adaugat ca serviciile "fac o treaba extrem de utila" si au rolul de a proteja institutiile statului si de a ajuta autoritatile sa previna o serie de amenintari, dar ca, in calitate de prim-ministru, lucreaza cu institutiile care sunt insarcinate cu punerea in aplicare a programului de guvernare si care servesc drept interfata cu cetatenii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea