Social

#incalzire globala #poluare #taxa #flatulenta #vaci #ue

Tari UE taxeaza flatulenta vacilor

Irlanda si Danemarca sunt doua dintre tarile UE care sunt obligate sa reduca cu 20% nivelul emisiilor cu efect de sera. In acest scop, tarile vor taxa cu pana la 80 de euro flatulentele fiecarei vaci din septel.

Deoarece flatulentele vitelor contribuie substantial la incalzirea globala , guvernul danez planuieste introducerea unei taxe de pana la 80 de euro pe animal, bani care ar urma sa fie investiti in tehnologii nepoluante , informeaza Cotidianul.

In Irlanda, autoritatile vor sa taxeze cu 13 euro fiecare vaca de lapte, 7 euro vacile care nu produc lapte si cu 1 euro fiecare oaie. Asociatia Irlandeza a Fermierilor a amenintat ca industria zootehnica din Irlanda se va muta in America de Sud, pentru a evita plata taxei.

Calculele autoritatilor daneze arata ca o vaca emite patru tone de gaz metan in fiecare an, fata de media de 2,7 tone de dioxid de carbon emise de un automobil.

Estimarile Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie a ONU atesta ca animalele domestice emana 18% din gazele cu efect de sera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea