Social

#targ #fete #gaina

Targul de fete, fara mirese

Traditionalul targ de fete de pe Muntele Gaina din Apuseni s-a incheiat, ieri, fara parada mireselor, eveniment care anul trecut a constituit deliciul publicului. Organizatorii nu au putut oferi o explicatie pentru absenta acesteia. Din programul manifestarii a lipsit si proiectia de filme documentare , promisa de Astra Film Sibiu.

Sarbatoarea s-a bucurat in schimb de numerosi turisti, din toata tara - peste 15.000 de persoane in cele doua zile, potrivit organizatorilor. Dupa ce parcarea s-a umplut cu masini, sambata, accesul rutier spre varful muntelui a fost restrictionat.

Manifestarile au inceput vineri in localitatea Avram Iancu , din judetul Alba, cu o parada a portului popular, insotita de tulnicarese. Sambata noaptea, oaspetii au vizionat filmele documentare „Megatron" si „Tulnicul", ale invitatului special, regizorul Mircea Crisan, laureat cu un Palme d’Or la Cannes, anul acesta.

Distractia a continuat cu muzica de discoteca , focuri de tabara si de artificii, iar duminica, cu muzica populara. Potrivit lui Lucian Docea, seful Serviciului Turism al Consiliului Judetean Alba, programul a continut atat elemente traditionale cat si moderne, pentru atragerea tinerilor spre aceasta manifestare.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea