Social

Taranistii intra in Parlament pe fereastra PRM

PNTCD ar putea redeveni partid parlamentar. UCS, partidul de sindicalisti care a strecurat in Parlament cinci deputati pe listele PRM, se pregateste sa fuzioneze cu taranistii.

Negocierile dintre taranisti si Uniunea Crestin Sociala (fost BND), partid provenit din centrala sindicala Blocul National Sindical, sint foarte aproape de finalizare. Ultimul cuvint il va avea Biroul National de Conducere al PNTCD, care se va intruni simbata pentru a da verdictul final. Exista o comisie infiintata din reprezentanti ai celor doua parti, care va analiza doleantele lor si va supune votului in BNC analiza facuta. In orice caz, nu vorbim decit despre o comasare prin absorbtie, a declarat vicepresedintele PNTCD, Viorel Sasca. Negocierile pe acest subiect intre cele doua parti dureaza de mai bine de un an. Insa in ultima luna au fost grabite din cauza campaniei de racolare a independentilor, inceputa de PD, care a inregimentat deja cinci parlamentari independenti plecati din PRM. Eu mizam pe epuizarea acestui proces pina acum. Dar ei nu ne ajuta deloc. Am pierdut deja trei oameni, care s-au dus spre alt partid. Nu inteleg de ce trag atita de timp cu fuziunea asta, spune nemultumit Dan Mocanescu, unul dintre parlamentarii-sindicalisti proveniti din PRM. Totusi, potrivit celor spuse de el, grupul de parlamentari care ar putea functiona sub sigla PNTCD ar aduna vreo 10 deputati. Recent, si fostul consilier al lui Ion Iliescu Ioan Talpes si-a exprimat intentia de a intra in PNTCD.

Talpes si Ciuhandu, la popularii germani

Presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, si senatorul independent Ioan Talpes s-au intilnit cu cancelarul german Angela Merkel, presedintele Uniunii Crestin-Democrate, in cursul vizitei neoficiale pe care au facut-o in Germania in perioada 13- 15 februarie . Ciuhandu si Talpes au purtat discutii si cu Ronald Pofalla, secretar general al UCD si cu fostul cancelar federal, Helmut Kohl. A fost facuta o trecere in revista a situatiei politice din Romania, insistindu-se asupra necesitatii consolidarii crestin-democratiei in jurul PPCD (PNDECD).


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea