Social

# platit pentru a citi #jobul ideal #citit #locuri de munca

Tara in care esti platit doar sa citesti. Se intampla in fabricile de tigari

Daca pana acum nu stiai, exista un job super interesant, a carui activitate principala este cititul. De exemplu, in Cuba cititorii din fabricile de tigari sunt o prezenta obisnuta si nu de azi-de ieri, ci de mai bine de un secol.

 

Totusi, nu orice persoana poate deveni cititor. Cel care va primi postul va fi ales prin vot de angajati, iar o campanie pentru a obtine postul poate sa dureze si trei saptamani.

„Se intampla in fiecare zi, e o traditie care tine de multi ani sa ai lectura zilnica. Atunci cand nu vine, ne pare rau pentru ca in acea zi nu ne informam si nu ne culturalizam, explica unul dintre muncitori”, spune Alvin Raul Mustelier.

Iti dai seama ca satisfactia unui cititor tine si de raspunsul pe care il primeste de la publicul sau.

„Ii ajut sa fie interesati sa citeasca romane, povesti, poeme, si sa simta ca in timpul muncii grele au si o sursa de cunoastere. Cred ca daca m-as naste din nou, as vrea sa fiu tot cititor, pentru ca prin munca asta am invatat lucruri din toate domeniile, din politica, din cultura, din sport si relatii umane, despre solidaritate si m-a ajutat sa imi inteleg colegii”, povesteste Odalys Lara Reyes.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea