Social

#despaduriri #taiere paduri #taierea padurilor #paduri #norvegia #lege

Tara care interzice taierea padurilor! Ce parere ai?

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a tras un semnal de alarma privind despaduririle din zonele tropicale. Reprezentantii ONU au declarat ca aproximativ 50% dintre paduri au fost defrisate in favoarea productiei de ulei de palmier, soia, carne de vaca si obtinerii produselor din lemn.

Norvegia este prima tara care ia o masura drastica impotriva defrisarilor, interzicand total taierea padurilor. Noua lege a fost deja adoptata de Parlamentul acestei tari.

Norvegia se numara deja printre tarile care s-au declarat parte din lupta impotriva fenomenului despaduririlor si, alaturi de Germania si Marea Britanie, s-a angajat sa gaseasca solutii pentru aceasta problema, scrie descopera.ro.

Norvegia este una dintre putinele tari care si in trecut a manifestat un interes crescut pentru stoparea fenomenului despaduririlor. Acest stat a donat 1 miliard de dolari Braziliei, tocmai pentru a o ajuta sa salveze padurea tropicala din zona amazoniana.

Crezi ca si Romania ar avea nevoie de o astfel de lege?

Sursa foto: ziaruldearges.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea