Social

#masini #siguranta

Tancurile Hummer, bijuteriile Porsche si Trabanturile – cele mai sigure masini din Romania

Doar doua Trabanturi din cele 16.598 inmatriculate au fost implicate in accidente grave in 2007 si niciunul din cele 172 de Hummer-uri n-a provocat coliziuni cu raniti. Soferii de Mercedes, care au depasit de 2,5 ori media de accidente pe tara la mia de masini inmatriculate , cei mai periculosi.

Anul trecut, pe sose­lele din Romania s-au produs 5.200 de accidente grave, soldate cu 1.572 de raniti si 4.824 de raniti grav, in conditiile in care sunt inmatriculate 3,7 milioane de masini. Dar, daca se iau in considerare marcile masinilor implicate in accidente, se ajunge la concluzii surprin­zatoare.

Astfel, una din cele mai sigure masini pentru soferi este Trabantul, doar doua din cele 16.598 inmatriculate fiind implicate in accidente grave, cu raniti.  Aici, probabil, au contat atat viteza mica prinsa de „masinile de carton“, cat si grija celorlalti participanti la trafic de a nu se lovi de „saracii“.

La fel, foarte sigure sunt si „tancurile“ Hummer, care intimideaza in trafic si fac gol in jurul lor: nici unul din cele 172 de autoturisme Hummer n-a fost implicat intr-un accident grav. Foarte bine stau si bijuteriile pe roti, de care proprietarii au grija ca de ochii din cap.

De exemplu, limuzinele Porsche, unde un far face cat zece Trabanturi, au „produs“ doar doua accidente grave la 1.500 de bucati inmatriculate. La fel, Lexus, cu 800 de bucati, are doar o coliziune grava. La polul opus sunt masinile din clasa Premium, tip Mercedes si BMV Mercedes, cu 64.852 de masini inmatriculate si cu 230 de accidente grave soldate cu 102 morti si 212 raniti, ceea ce depaseste de 2,5 ori media pe tara. Fireste, cele mai frecvente cauze ale accidentelor sunt viteza excesiva si neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni .

Dacia conduce detasat la capitolul numar de accidente, cu 1.645, dar e normal, avand in vedere ca aproape jumatate din autovehiculele din tara au aceasta sigla. Prost sta si Opel, marca care ocupa locul trei la masini inmatriculate (240.769 bucati), dar are locul doi la accidente (334), inaintea celor 300.000 de autoturisme Volkswagen (333). In rest, Daewoo e putin peste medie, iar Renault si Ford sunt aproape de normal.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea