Social

Taifunul Fengshen devasteaza Filipinele

Mai multe orase au fost inundate in provincia Iloio, unde zeci de oameni s-au inecat , iar alte mii de persoane au ramas fara adapost. Un taifun puternic a lovit duminica, pentru a doua zi, Arhipelagul Filipinelor, ucigand peste 80 de persoane si scufundand un vas cu sute de persoane la bord.

Cea mai lovita a fost provincia Iloio, situata in centrul arhipelagului, la 560 km sud de capitala Manila , unde 59 de persoane s-au inecat, potrivit guvernatorului Neil Tupaz.

Alte 40 de persoane sunt date disparute in aceeasi regiune, unde mai multe orase au fost inundate sambata. Fengshen a adus vanturi de pana la 120 km/ora si rafale ce au atins chiar 150 de km/ora.

Taifunul a lovit capitala arhipelagului, Manila, ieri la orele diminetii, inundand mai multe strazi principale si lasand aproape tot orasul fara electricitate. Taifunul se indreapta catre nordul tarii, care va fi afectat astazi.

Feribot scufundat, circa 800 de disparuti

Nava de pasageri „MV Princess of the Star" s-a scufundat partial, ieri, in apropierea coastelor din partea centrala a Arhipelagului Filipinelor, din cauza valurilor enorme provocate de taifun.

Paza de coasta a indicat ca este posibil ca cea mai mare parte a pasagerilor navei, cu peste 800 de persoane la bord, intre care 50 de copii si 100 de membri ai echipajului, sa fi pierit.

Corpurile a cel putin patru victime au fost gasite pe plaja din orasul San Fernando, din insula Sibuyan, la 300 km sud de Manila. „Ne temem ca alte victime sunt prinse in interiorul navei", a declarat seful politiei locale .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea