Social

# chipsuri #telefoane #obezitate #copii #calculatoare #carii # tablete

Tabletele, telefoanele si calculatoarele pot provoca depresie copiilor

Tabletele, telefoanele inteligente si calculatoarele au devenit indispensabile pentru copii. Inca de la varste frage, micutii devin atrasi de aceste gadgeturi. Specialistii avertizeaza insa ca acestea pot fi foarte periculoase pentru copii si pot duce chiar la depresie infantila.

Mai multe studii realizate in Marea Britanie au aratat ca esecurile scolare, bolile metabolice, obezitatea, dar si depresia infantila pot fi cauze ale timpului petrecut de copii in fata tabletelor, a telefoanelor si a calculatoarelor.

Specialistii au explicat ca numarul copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 4 ani care folosesc aceste gadgeturi a crescut ingrijorator de mult in ultima vreme.

Cercetatorii britanici au demonstrat ca, desi utilizarea acestora poate ajuta la dezvoltarea gandirii copilului, acestea pot fi si extrem de periculoase atat pentru dezvoltarea laturii sociale a micutilor, cat si pentru sanatate. In plus, faptul ca majoritatea copiilor au in general obiceiul de a rontai chipsuri sau dulciuri in fata televizorului sau a calculatorului poate duce la obezitate, carii sau alte tulburari digestive.

Sursa foto: dailybusiness.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea