Social

#protest #sindicat #majorare

Sute de sindicalisti vor picheta astazi sediul Guvernului

Zi a protestelor si negocierilor. Marile confederatii sindicale vor picheta in aceasta dimineata Guvernul, iar dupa-amiaza vor intra la negocieri, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pe tema majorarii salariului minim pe economie. La intalnire vor participa si ministrul Economiei Varujan Vosganian si ministrul Muncii Paul Pacuraru.

Protestele sindicalistilor au inceput in urma cu o saptamana, dupa ce negocierile cu ministrul muncii si ministrul de finante au esuat. Sindicalistii cer majorarea salariului minim la 600 de lei din 1 ianuarie 2009. Ei au pichetat si ieri dimineata sediul Guvernului . La protest au participat membri ai Cartel Alfa , Blocului National Sindical si ai CNSLR Fratia.

Cele cinci confederatii nationale au organizat un calendar de proteste de trei zile pentru a cere o noua majorare salariala.

"In situatia in care 3 zile dupa aceste actiuni de protest nu vom avea rezultate concludente, emiterea hotararii de guvern cu consacrarea cifrei de 600 de lei pe urmatoarea perioada, atunci vom continua protestele noastre cu mitinguri in Capitala si in toate resedintele de judet", a declarat presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu .

Concomitent cu actiunea sindicalistilor din Capitala, aproape 70 de persoane, membre ale mai multor sindicate afiliate CNS "Cartel Alfa" filiala Dolj, au pichetat, miercuri, Prefectura Dolj, cerand Guvernului sa-si onoreze promisiunile privind majorarea salariului minim.

Sindicalistii au avut o intalnire cu oficiali din cadrul ministerului muncii, incheiata insa fara niciun rezultat. Urmeaza ca astazi sa se intalneasca cu premierul, ca sa negocieze cresterea salariului minim la 600 lei si ca sa hotarasca masurile ce urmeaza sa fie luate pentru compensarea scumpirii alimentelor si energiei.

Totodata, sindicalistii vor sa-i propuna premierului modificarea Legii Contractelor Colective de Munca, astfel incat intr-o fabrica sa nu mai existe decat cel mult doua sindicate si a Legii Conflictelor de Munca pentru a usura procesul de declansare a grevelor generale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea