Social

#mineir Uricani #salarii mineri #huila Paroseni #protest mineri

Sute de mineri, blocati in subteran!

Nemultumiti de faptul ca nu si-au primit inca drepturile salariale pentru luna noiembrie, aproape 360 de mineri de la exploatarile de huila Paroseni si Uricani, din Valea Jiului, s-au autoblocat in subteran!

Peste 240 de mineri din schimburile 3 si 4 nu au mai iesit din mina luni seara, iar acestora li s-au alaturat si cei care trebuiau sa intre in schimbul 1.

“In total, la cele doua mine de carbune protesteaza in subteran un numar de 357 de mineri din schimburile 1, 3 si 4. Cu totii sunt nemultumiti de faptul ca nu am primit inca avansul la salariul pe luna noiembrie”, a precizat, pentru Agerpres, presedintele Sindicatului “Huila”, de la Societatea Nationala de inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Laszlo Domokos.

„Trebuia sa primim avansul pe luna noiembrie in data de 28 noiembrie, dar banii nu au intrat nici acum pe cardurile minerilor. Situatia este destul de urata. Ni s-a spus ca vom primi banii in cursul zilei de marti, dar nu avem nicio garantie in acest sens”, a aratat liderul sindical.

Presedintele Sindicatului „Huila” a explicat ca platile au fost intarziate deoarece Complexul Energetic Hunedoara nu a platit inca pentru huila pe care a primit-o de la minele SNIMVJ si altfel nu s-a putut constitui fondul de salarii.

O delegatie a minerilor de la exploatarile Paroseni si Uricani se va intalni in cursul diminetii de marti cu directorul general al SNIMVJ, Aurel Anghel, in incercarea de a gasi o solutie convenabila pentru achitarea drepturilor salariale restante.

Presedintele Sindicatului "Huila" a mai spus ca va solicita si interventia Ministerului Energiei in solutionarea acestui protest, astfel incat sa fie stabilit si garantat un grafic de esalonare la plata pentru carbunele livrat CEH de catre SNIMVJ, inclusiv pentru lunile decembrie 2016 si ianuarie 2017.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea