INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

#fara apa calda bucuresti # inlocuire conducte #apa calda

Sute de blocuri din Bucuresti, fara apa calda. Termoenergetica opreste apa in patru sectoare

Termoenergetica a anuntat ca va opri furnizarea de apa calda in patru sectoare din Bucuresti, din cauza lucrarilor la retea. Se vor inlocui conductele vechi, cu unele noi, pe mai multe tronsoane.

 

Termoenergetica a dat, ca termen limita pentru terminarea lucrarilor, data de 3 iunie 2024, insa pentru unele sectoare, termenul de finalizare al lucrarilor este mai mic.

“Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) S.A. anunta ca incepand de luni se vor efectua lucrari de inlocuire, modernizare si de reparatii pe conductele retelei primare, in zone din sectoarele: 2, 4, 5 si 6 ale Capitalei.

Vor fi efectuate urmatoarele interventii:

1. Magistrala 2 Sud - conducta Dn 700mm, in cadrul Lotului 5, Obiectivul 5 din POIM, in zona Soselei Stefan cel Mare din Sectorul 2. Se vor executa lucrarile de demontare a tronsonului de conducta veche si de montare a unei portiuni de aproximativ 700 de metri de conducte noi. Tot in aceasta perioada vor fi executate operatiunile de taiere si montare a doua curbe de conducta cu aceeasi dimensiune. Lucrarile impun sistarea furnizarii agentului termic pentru apa calda catre 13 puncte termice din acest sector pana in data de 03 iunie 2024, ora 23.00. In cadrul acestui obiectiv POIM, dupa oprirea tehnologica si finalizarea tuturor lucrarilor va fi dat in folosinta un traseu nou de aproximativ 1200 de metri din cei 2500 de metri prevazuti in contractul finantat din fonduri europene. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1975, aceasta portiune de retea avand aproape 50 ani de functionare.

2. Reteaua termica primara, conducta Dn 400mm, in zona strazii Bodesti si a Soselei Pantelimon din Sectorul 2. Se vor executa lucrari de reparatie a conductelor, care impun sistarea furnizarii agentului termic pentru apa calda catre sapte puncte termice, pana in data de 28 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1992, aceasta portiune de retea avand aproape 32 de ani de functionare.

3. Reteaua termica primara aferenta Magistralei Progresu Berceni, conducta Dn 200mm, in cadrul Lotului 4, Obiectivul 20, din POIM, in zona Resita din Sectorul 4. Se vor executa lucrari de inlocuire a conductelor, care impun sistarea furnizarii agentului termic pentru apa calda catre 13 puncte termice, pana in data de 1 iunie 2024, ora 23.00. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1976, aceasta portiune de retea avand aproape 50 de ani de functionare.

4. Reteaua termica primara, conducta cu diametre cuprinse intre Dn 200mm si 400 mm, in zona strazii Malcoci din Sectorul 5. La controlul efectuat pe tronsonul de conducta au fost identificate 4 sparturi din care doua necesita decopertarea caii rutiere. Se vor executa lucrari de reparatie a conductelor, care impun sistarea furnizarii agentului termic pentru apa calda catre 5 puncte termice, pana in data de 31 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1978, aceasta portiune de retea termica primara avand aproape 46 de ani de functionare.

5. Reteaua termica primara, conducta Dn300 mm, in zona strazii Calea Giulesti din Sectorul 6. Finalizarea lucrarilor de reparatii pe o lungime de 400m de conducta cu acelasi diametru impune sistarea furnizarii agentului termic pentru apa calda catre patru puncte termice, pana in data de 28 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1966, aceasta portiune de retea avand aproape 60 de ani de functionare.

6. Reteaua termica primara, conducta Dn 300mm, in zona Bulevardul Iuliu Maniu din Sectorul 6. Finalizarea lucrarilor de reparatii pe o lungime de 60 de metri de conducta cu acelasi diametru impune sistarea furnizarii agentului termic pentru apa calda catre trei puncte termice, pana in data de 31 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere in functiune a conductei din aceasta zona este 1970, aceasta portiune de retea termica primara avand aproape 52 de ani de functionare.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti si echipele de interventie lucreaza in regim permanent pentru solutionarea problemelor aparute. Va reamintim faptul ca termenele initiale de repunere in functiune a sistemului de termoficare sunt estimate inainte de deschiderea santierelor si decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrarilor depinde de complexitatea acestora, care este in directa legatura cu starea de degradare a conductelor. Pe masura ce lucrarile sunt finalizate, in masura in care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse in functiune mai repede decat termenul estimat.

Clientii au la dispozitie informatii prin mesajele preinregistrate la numarul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum si prin aplicatia Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va multumim pentru intelegere!”, precizeaza Termoenergetica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea