Social

Surpriza! Liang Wenbo, in sferturi la Campionatul Mondial

Liang Wenbo a devenit primul chinez care s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de Snooker . Iar meciul care a desemnat castigatorul ce va merge mai departe in competitia disputata la Sheffield va intra cu siguranta in istorie.

Partida din optimi nu anunta la inceput niciun spectacol, dar meciul s-a transformat rapid intr-o confruntare la limita imposibilului. Swail a reusit la un moment dat un break de 65 de puncte, pentru 10-8, scor care il pastra „in carti”. Dar Liang si-a aratat clasa, luand avantaj de patru jocuri, dupa doua game-uri consecutive, in care a reusit 123 si 60 de puncte. La scorul de 12-8, „Banditul” din Belfast a realizat in ce situatie dificila se afla si a revenit cu un break de 133 de puncte, care a incantat spectatorii. A urmat inca o reusita, de 105 puncte, iar jocul cu numarul 23 a dat startul „dramei”.

Chiar daca Liang era de parere ca meciul a fost rezolvat dupa ce a lovit bila albastra, motiv pentru care si-a exteriorizat bucuria, a urmat deceptia legata de ratarea bilei roz. Swail avea nevoie de cele doua bile ramase pe masa pentru a mai spera la o calificare si a reusit in cele din urma sa duca scorul la 12-11, pe fondul slabei concentrari a adversarului sau. Nord-irlandezul a reusit snooker-ul in spatele bilei negre, Liang a ratat bila roz – desi nu era una dificila -, iar partida a facut pasul spre cel de-al 24-lea joc.

Acolo, chinezul a cedat din nou, pe fondul socului suferit cateva momente mai devreme, iar Joe Swail a profitat din plin de break-ul de 66 de puncte, stabilind o egalitate de 12-12, care a dus meciul in jocul decisiv.

Odata ajunsi in actul final, cei doi jucatori de snooker au oferit spectatorilor un joc absolut incredibil. Liang a trecut la o strategie surprinzator de riscanta, aruncandu-se la mingi foarte grele, iar loviturile sale de senzatie puteau oricand sa il lase descoperit. Dar norocul a fost de partea lui cand Swail a ratat bila maro intr-un mod inexplicabil, pecetluind soarta partidei cu o calificare de partea adversarului chinez. Liang nici nu s-a mai putut bucura de victorie, dovedit cu siguranta de starile de agonie si extaz prin care a trecut de multe ori in seara zilei de luni. A ramas la final cu gura cascata si fara nicio reactie.

Va da piept cu O'Sullivan, care a reusit break-ul maxim

„Veteranul” Ronnie O'Sullivan a fost fara doar si poate „eroul” din optimile de finala ale Campionatului Mondial. Jucatorul a inregistrat un nou break maxim de 147 de puncte, al noualea din cariera, de data aceasta in fata lui Mark Williams.

Marea reusita a avut loc in ultimul joc, cand „Racheta” O’Sullivan avea deja un avantaj de doua puncte. Partida s-a incheiat cu scorul de 13-7, dar castigatorul meciului a declarat ca nu a fost concentrat 100% asupra celor petrecute in sala, lasand sa se inteleaga ca este mai degraba plictisit de sportul care l-a facut cunoscut in lumea intreaga.

„As fi multumit daca voi castiga trofeul, este visul oricarui jucator. Dar trebuie sa recunosc faptul ca stau in camera de hotel uneori si ma gandesc sa-mi fac bagajele si sa plec acasa, imediat dupa ce sunt eliminat. Mi-as dori sa nu mai am parte de ganduri ca acestea si sa ma concentrez de fiecare data sa castig totul”, a declarat O’Sullivan, proaspatul castigator al unui cec in valoare de 157.000 de lire sterline.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea