Social

Supele care topesc grăsimile

În topul dietelor care topesc surplusul de kilograme se aliniază unele supe. Celebra Supă clasică de varză (conţine şi ceapă, un stimulent al digestiei) a fost şi este testată, în continuare. Mai puţin cunoscute sunt Supa asiatică pe bază de ghimbir (care calmează stomacul) şi Supa italiană (pe bază de ţelină - un energizant recunoscut). Dieta bazată pe supă este o terapie la îndemana oricui. Regimul cu supă se practică timp de o săptămană! În aceste şapte zile alimentul principal este supa. În mod firesc, practicanţii acestei diete, experimentată în "reţete minune", îşi completează meniul cu diverse proteine. Nutriţioniştii recomandă unele proteine animale care sunt bogate în aminoacizi esenţiali (soia, produse lactate, branză, caşcaval, peşte, carne de pasăre). Iată ingredientele pentru supa clasică de varză : o varză albă, trei ardei graşi verzi, 6 cepe de mărime potrivită, 1 kg de morcovi, 6 roşii decojite (eventual din conservă), două boluri de supă de legume. Preparare : tăiem zarzavatul felii subţiri. Legumele se fierb (fără roşii) în 3 l de apă la foc potrivit. După ce adăugăm roşiile pasate, supa se mai fierbe timp de 20 de minute. Supa de ghimbir (asiatică) este uşor de preparat. Ingrediente: 10 ciuperci uscate, o varză albă, 500 g morcovi, 500 g praz, 10 ciuperci proaspete, un ardei iute, un cub de ghimbir, 3 roşii, 3 linguri sos de soia. Preparare: vom înmuia ciupercile uscate în apă caldă (nu fiartă!). Varza se toacă fideluţă. La fel şi celelalte două legume - morcovii şi prazul - care se taie felii subţiri după ce au fost bine curăţate şi spălate. Ciupercile proaspete vor fi tăiate cubuleţe. Fierbem aceste ingrediente, la foc potrivit, adăugăm şi ciupercile înmuiate. După 10 minute de fierbere punem ardeiul, ghimbirul şi roşiile decojite. Înainte de a lua supa de pe foc, adăugăm sosul de soia. Şi această supă va fierbe timp de 20 de minute. Supa de ţelină (energizantă) la care recurg, adesea, italienii, este benefică şi ea în arderea caloriilor. Romanii au adoptat-o în terapiile de slăbire. Iată ingredientele necesare: o căpăţană de varză albă, 500 g ţelină crudă, 750 g roşii, 2 cepe, o lingură de busuioc uscat, 500 g spanac (ce poate fi înlocuit cu ştevie). Preparare: ca şi în cazul reţetelor anterioare, la început, vom toca varza. Roşiile vor fi decojite şi strecurate de seminţe; ţelina va fi tăiată în cuburi mici. Spanacul va fi curăţat şi tocat; usturoiul şi ceapa vor fi tăiate pe jumătate. Cu excepţia spanacului şi a roşiilor vom pune legumele la fiert în 3 l de apă. Şi în acest caz supa se fierbe la foc potrivit. După 15 minute de fierbere, adăugăm roşiile şi spanacul, apoi busuiocul şi lăsăm supa să fiarbă pană cand toate ingredientele sunt fierte. Se asezonează cu mărar sau migdale tocate mărunt. În timpul dietei se mănancă supă la discreţie, dar, în paralel cu aceasta, meniul se completează astfel: Ziua 1 = branză de vaci (200 g + o salată verde); Ziua a 2-a = 3 cartofi + branză de vaci şi un fruct (nu prea dulce); Ziua a 3-a = carne de pasăre (200 g + o salată); Ziua a 4-a = iaurt degresat; Ziua a 5-a = peşte + 6 roşii sau ridichi ; Ziua a 6-a = 200 g friptură înăbuşită din carne slabă (exceptand-o pe cea de porc) şi o salată verde; Ziua a 7-a = carne de vacă înăbuşită, un ou şi salată de crudităţi - morcovi, ţelină etc. Dieta aceasta nu trebuie să depăşească perioada de o săptămană, pentru că trebuie să topim doar grăsimile; în caz contrar va avea de suferit şi musculatura. Dacă nu am slăbit cat ne-am propus, reţeta se mai poate repeta la un interval de 3-4 săptămani. După această terapie vom limita consumul de dulciuri şi făinoasele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea