Social

#mancare #studii #cercetatori #sunete

Sunetele fac mancarea mai gustoasa? Iata la ce concluzie au ajuns cercetatorii

Mancarea si bauturile sunt mult mai gustoase daca sunt insotite de anumite sunete. Astfel se explica si faptul ca pestele este mai savuros la malul marii, iar vinul fiert are o aroma mai placuta daca este insotit de sunetul cald al colindelor de Craciun, au descoperit de curand de cercetatori din Statele Unite ale Americii si din Germania.

Potrivit rezultatelor studiului, menta are o aroma mult mai intensa daca este insotita de zgomotul periutei de dinti. In cadrul studiului, oamenii de stiinta americani de la universitatile din Arkansas (Statele Unite ale Americii) si Dresda (Germania) au rugat mai multi voluntari sa miroasa mai multe parfumuri in timp ce ascultau anumite sunete.

La finalul studiului, participantii la studiu au declarat ca mirosurile au fost mai placute cand erau asociate cu anumite sunete.

"Anumite mirosuri pot fi asociate cu sunete specifice bazate pe experienta anterioara. Sunetele adecvate cresc senzatia placuta a mirosurilor mai mult decat sunetele inadecvate", au concluzionat cercetatorii.

Sursa foto: internationaldating.escapeartist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea