Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Subiectele Bac-ului de la fizica au fost modificate din nou

Variantele „definitive“ pentru examenul de astazi au fost modificate saptamina trecuta pentru a doua oara. Vreme de patru luni, elevii au invatat pe subiecte gresite, care sint modificate chiar si in timpul probelor de bacalaureat. „Variantele au fost corectate si in timpul bacalaureatului, ceea ce nu e corect. S-au modificat variantele de raspuns, ca, daca umblau la intrebare, era mai grav“, confirma Emanuel Nichita, inspector de specialitate - fizica la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti . Astazi, bacalaureatul continua cu proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, adica inclusiv fizica. Elevii vor avea dificultati si la problemele-grila. „Initial s-a spus ca una din cele patru variante de raspuns trebuie sa fie corecta. Adica elevul trebuie sa aleaga intre a, b, c sau d. Acum exista si un al cincilea raspuns, care este pentru cei destepti. Chiar si profesorii si-au sfatuit elevii la clasa sa puna o litera la plesneala, pentru ca, daca spatiul ar ramine liber, se poate interpreta ca elevul s-a inteles cu corectorul, si corectorul poate sa treaca in locul elevului litera corecta. Din pacate sint grile care au toate cele patru variante de raspuns corecte sau sint unele ori nici unele“, explica inspectorul Emanuel Nichita. De exemplu, la grilele de la variantele 42 - punctul 2, 48 - punctul 3, 51 - punctul 3 si 96 - punctul 4, elevii trebuie sa precizeze in lucrare ca nici una din variantele de raspuns nu este corecta. O prima forma a subiectelor ce vor fi date la bacalaureatul din acest an a fost scoasa in ianuarie, fiind urmata de o luna de dezbateri publice menite sa corecteze eventualele greseli. Versiunea finala a fost publicata pe 19 februarie, prezumindu-se ca aceasta e corecta si definitiva. De altfel, si pe site-ul special dedicat examenelor nationale de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare (SNEE), pe pagina principala se gaseste urmatorul mesaj: „Variantele de subiecte postate la data de 19 februarie sint definitive. Nu se vor mai opera modificari in continutul subiectelor sau in ceea ce priveste numarul de variante“. Trafic incins pe Internet Potrivit statisticilor trafic.ro , portalul educational www.portal.edu.ro a avut in ultimele sapte zile un numar de accesari egal cu populatia Romaniei . Au fost contorizate aproape 22 de milioane de afisari efectuate de peste 500.000 de vizitatori. Mai mult, datorita interesului manifestat pentru examenul de bacalaureat, portalul a urcat pe pozitia a treia in clasamentul general al site-urilor auditate de trafic.ro, iar cel al Ministerului Educatiei, www.edu.ro, pe locul 9.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea