Social

#sanatate #lege #obama #victorie #ce #pe #consiliul european #comisia europeana #parlamentul european #ue #eu #uniunea europeana #accident #razboi #ultima ora #extern #stiri

SUA: Victorie istorica in reforma sistemului de asigurari medicale

Camera Reprezentantilor a adoptat duminica un proiect de lege referitor la reforma sistemului de asigurari medicale, oferind o victorie legislativa majora presedintelui Barack Obama, care urmeaza sa promulge rapid textul.

Reprezentantii au adoptat textul - versiunea aprobata de Senat in 24 decembrie - cu o majoritate de 219 voturi, cu trei mai multe decat cele 216 voturi necesare pentru a trece proiectul de lege. 212 voturi au fost impotriva, relateaza AFP.

Democratii au aplaudat zgomotos, de altfel, cand a fost inregistrat cel de-al 216-lea vot.

Textul poate fi trimis acum Casei Albe, unde va fi promulgat de presedintele Barack Obama, asteptat sa iasa la declaratii publice.

Reprezentantii vor trebui sa se pronunte, de asemenea, asupra unei serii de modificari ale proiectului de lege dorite de majoritatea democrata. Dupa ce vor fi aprobate de Camera, aceste "corectii" vor fi trimise Senatului, care va incerca sa le aprobe saptamana viitoare.

Reforma va permite garantarea unei asigurari medicale pentru 32 de milioane de americani care in prezent nu beneficiaza de acest drept. Obiectivul este ca 95% dintre americanii cu varsta de pana in 65 de ani sa aiba o asigurare in caz de boala. Cei mai in varsta sunt deja protejati prin sistemul de asigurare publica, Medicare.

Reforma va obliga, de asemenea, persoanele particulare sa-si faca o asigurare privata, in caz contrar riscand sa plateasca o penalitate anuala. Noul sistem ofera deduceri de impozite pentru micile intreprinderi pentru ca acestea sa finanteze asigurarea de sanatate a salariatilor lor, si acorda ajutor caminelor mai modeste. Companiile de asigurari nu vor mai putea refuza sa acopere o persoana bolnava.

Reforma, cu un cost de 940 de miliarde de dolari pe zece ani, va permite reducerea deficitului americani cu 138 de miliarde de dolari in perioada mentionata.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea