Social

#influentare personalitate #luna nasterii #anotimp #personalitate #stare de spirit #nastere

Studiu: Vezi cum te influenteaza sezonul in care te-ai nascut

Poate ca nu crezi in astrologie si in influenta corpurilor ceresti asupra vietii tale, insa un studiu recent arata ca anotimpul in care te-ai nascut iti marcheaza profund personalitatea, scrie mnn.com.

Astfel, potrivit unui studiu prezentat la Congresul Colegiului European de Neuropsihofarmacologie de la Berlin, perioada din an in care ne nastem are o influenta semnificativa asupra temperamentului, putandu-se stabili tipurile de tulburari afective specifice indivizilor din categoria respectiva.

Cercetatorii maghiari care au realizat studiul spun ca, spre exemplu, cei care se nasc toamna sunt mai susceptibili de a suferi de depresie, in vreme ce persoanele care se nasc vara sunt mai predispuse schimbarilor bruste de dispozitie. Mai mult, persoanele care s-au nascut primavara sau vara tind sa fie firi mai pozitive, in vreme ce persoanele nascute iarna sunt mult mai iritabile.

Oamenii de stiinta spun ca aceste trasaturi sunt influentate de anumiti neurotransmitatori precum serotonina si dopamina, care fluctueaza in functie de anotimp. In plus, luna in care te nasti poate spune multe si despre sanatatea mamei din momentul respectiv, mai exact de factorii nutrienti din organismul sau care vor influenta dezvoltarea ulterioara a copilului.

Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea