Social

#trai #populatie sate #conditii precare

Studiu: Trei sferturi din populatia de la sate traieste in conditii precare

Trei sferturi din populatia de la sate traieste in conditii precare, se arata intr-o cercetare realizata de Institutul de Economie Sociala (IES) si de Institutul pentru Cercetarea Calitatii Vietii (ICCV) al Academiei Romane.

De asemenea, 37% dintre locuitorii din mediul rural (aproximativ un milion de persoane), sunt lucratori familiali neremunerati, respectiv fara vreo forma de salariu sau plata in natura pentru activitatea agricola prestata.

Realizatorii studiului spun ca persoanele care traiesc in mediul rural depind in mare masura de agricultura, activitate care din pacate nu le poate asigura un trai decent, din cauza productivitatii scazute si limitarea accesului la piete al agricultorilor romani.

Studiu IES atrage atentia si asupra gradului mic de asociere din agricultura autohtona, comparativ cu cel din UE. Astfel, 99,2% dintre exploatatiile agricole din Romania sunt ferma individuale de subzistenta, iar restul de 0,8% sunt organizatii cu personalitate juridica.

Sursa foto: desteptarea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea