Social

#ingrijire romance #prioritati romance #crema de fata #studiu #cosmetice

STUDIU Treburile casnice primeaza pentru romance. Ingrijirea personala, la coada

Romania se situeaza pe ultimul loc in ceea ce priveste ingrijirea pielii, in comparatie cu alte tari din regiune, arata  studiul GfK care monitorizeaza cumparaturile casnice de bunuri de larg consum. Astfel, achizitia unei creme de fata sau de corp intr-un an are loc doar intr-una din trei gospodarii din tara noastra. Mai exact, doar 32% dintre gospodariile din tara noastra au achizitionat o crema de fata cel putin o data intr-un an si 35% dintre ele crema sau lotiune pentru corp.

 

Prioritatile romancelor sunt: indeplinirea treburilor casnice, a nevoilor copiilor si ale sotului, serviciul sau educatia personala.

In extrema opusa a topului, regasim Cehia, cu 54% dintre familii cumparatoare de creme de fata, respectiv 71% lotiuni pentru corp, si Austria, cu 58% dintre gospodarii care au cumparat crema de fata si 62% pe cea de corp.

La coada clasamentului regasim Serbia, care sta mai slab ca noi la capitolul ingrijire a fetei, dar mai bine atunci cand vine vorba despre ingrijirea corpului - jumatate dintre gospodarii apeland la produse specializate.

Pentru a intelege ce inseamna pentru romance ingrijirea personala si care le sunt motivatiile atunci cand iau decizii legate de acest aspect, GfK a realizat in luna martie un alt studiu ale carui rezultate ne arata cateva perceptii foarte interesante.

In topul prioritatilor pentru femeile din tara noastra, ingrijirea pielii se afla pe ultimul loc. Lista preocuparilor carora acestea le dedica cel mai mult timp si energie cuprinde indeplinirea treburilor casnice, a nevoilor copiilor si ale sotului, serviciul sau educatia personala.

“Romancele jongleaza printre multele responsabilitati pe care le au, ingrijirea pielii nefiind in mod clar una dintre prioritati. Numai 10% considera ca este foarte important sa aiba grija de pielea lor. De asemenea, un alt motiv esential pentru care acestea nu folosesc produse de ingrijire este lipsa constientizarii importantei prevenirii efectelor imbatranirii asupra pielii”, afirma Madalina Carstea, Custom Research & Strategy Director GfK Romania.

In plus, femeile considera ca arata ingrijit in ochii celorlalti daca sunt curate (majoritatea dintre ele declara ca folosesc sampon si sapun) si daca aplica pe pielea lor produse care au un efect vizibil asupra celorlalti, cum este machiajul. De aceea, ele declara ca folosesc mai mult rujul decat o crema sau o lotiune de corp.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea