Social

#cumparare #romani #mobile #smartphone #sudiu

Studiu: Romanii prefera sa cumpere telefoane mobile in locul bunurilor de folosinta indelungata

Romanii si-au pierdut interesul pentru bunurile de folosinta indelungata in trimestrul al treilea al anului 2012, preferand sa-si achizitioneze telefoane mobile si smartphone-uri, potrivit studiului publicat de GfK.

Statistica arata ca in trimestrul trei s-au vandut bunuri de folosinta indelungata in valoare de 337 de milioane de euro, in scadere cu 1,3% fata de perioada similara a anului trecut. Cele mai importante scaderi au fost inregistrate la electrocasnicele mari si mijlocii (9,9%, respectiv 7%).

In schimb, piata telefoanelor mobile si a telefoanelor inteligente a crescut cu 12,3%. Statistica arata ca valoarea vanzarilor a ajuns la 53 de milioane de euro in trimestrul 3 din 2012.

Un trimestru bun a inregistrat si sectorul electronicelor, vanzarile ajungand la 60 de milioane de euro, in crestere cu 3,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Lider de vanzari pe acest sector este televizorul plat (50 de milioane de euro).

Sursa foto: dailybusiness.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea