Social

#politica #biserica #studii #romani #preoti # politica la biserica

Studiu: Romanii nu vor politica la biserica

Romanii au mare incredere in Biserica, insa nu sunt de acord ca preotii sa le ofere sfaturi in materie de politica, se arata intr-o cercetare despre comportament religios, in cadrul programului Studii Electorale.

90% dintre romani sustin ca merg la biserica macar la sarbatorile importante, 70% dintre romani contribuie cu bani la Biserica, iar pentru 61% rugaciunea face parte din viata de zi cu zi.

73% dintre cetatenii romani spun au multa sau foarte multa incredere in Biserica, in timp ce 81% nu sunt de acord ca preotii sa sfatuiasca oamenii cu cine sa voteze.

Aceeasi cercetare arata ca doar 3% dintre romani sunt de acord cu finantarea bisericii din surse publice, sustinerea statului pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului, sustinere pentru predarea religiei in scoala, ingradirea avortului prin lege sau sporirea influentei religiosului asupra politicului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea