Social

#cadouri inutile #cadouri craciun #romani #cadouri

STUDIU Romanii, in topul celor mai nemultumiti oameni de cadourile de sarbatori!

Romanii se numara printre cei mai nemultumiti oameni privind cadourile de Craciun. Potrivit unui studiu realizar de ING pe un esantion de 13.500 de persoane din Europa, SUA si Australia, romanii au declarat ca au primit cadouri inutile si ca, adesea, cumpara daruri din obligatie.

Pe continentul nostru, o persoana din sapte a primit anul trecut cel putin un cadou pe care nu si-l dorea, nu i-a placut sau nu l-a folosit. Au fost cel putin 81 milioane de cadouri nedorite, fiecare cu o valoare medie de aproximativ 45 euro, potrivit studiului.

Interesant este ca romanii se afla pe locul trei in topul celor care nu au apreciat cadourile primite, pe primele locuri fiind Marea Britanie si Italia.

Mai mult, cinci din zece romani se simt obligati sa cumpere cadouri de Craciun, cu 11% mai mult decat media europeana, potrivit libertatea.ro.

La acest capitol suntem depasiti doar de Spania, stat in care procentul ajunge la 57%. Aceasta presiune sociala se simte cel mai putin in Olanda, care inregistreaza un procent de numai 20%.

Top nemultumiti de cadourile de Craciun

1. Marea Britanie (29%)

2. Italia (28%)

3. Romania (27%)

Cumpara cadouri din obligatie

1. Spanioli (57%)

2. Romani (53%)

3. Olanda (20%)

Rezultatele studiului mai arata ca, in Europa, sapte din zece persoane sunt de parere ca sarbatorile de Craciun se concentreaza din ce in ce mai mult pe cheltuirea banilor.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea