Social

# protectie vaccin pfizer # o doza vaccin pfizer # vaccina pfizer #pfizer

Studiu: O singura doza de vaccin Pfizer nu protejeaza in fata noilor tulpini ale coronavirusului

O singura doza de vaccin Pfizer nu protejeaza in fata noilor tulpini ale coronavirusului, a aratat un studiu recent publicat in revista Science. Raspunsul imun oferit de o singura doza de Pfizer s-a dovedit a fi mult mai slab in cazul persoanelor care nu au fost infectate cu Covid.

Studiul a fost realizat de cercetatorii britanici care au analizat probele de sange ale mai multor cadre medicale care au trecut prin boala sau nu. S-a observat ca la subiectii care nu au fost infectati anterior si care au primit o doza de vaccin, raspunsul imun in fata tulpinilor britanica si sud-africana a fost insuficient.

In schimb, pentru cei care au trecut deja prin COVID-19, chiar si o singura doza, ar putea sa te protejeze de noile variante.
Cu toate astea, cercetatorii spun ca este posibil ca descoperirile sa se aplice si altor variante aflate in circulatie, cum ar fi variantele braziliana si indiana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea