Social

#studiu #caldura #simulare #experimente #nostalgie #senzatii #confort fizic

Studiu: Nostalgia tine de cald!

 

In zilele geroase, rememorarea momentelor placute reprezinta o modalitate inedita prin care ne putem mentine caldura corpului fara sa apelam la haine groase sau paturi. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de o echipa de cercetatori ai Universitatii din Southampton, Marea Britanie. 

Cercetatorii au facut o serie de experimente si au descoperit ca exista o legatura stransa intre caldura si nostalgie, aceasta din urma crescand rezistenta corpului la temperaturile scazute.


"Studiul nostru a aratat ca nostalgia are o functie homeostatica, permitand simularea mentala a unor stari de care ne-am bucurat anterior, incluzand senzatiile de confort fizic", a declarat dr. Tim Widschut, coordonatorul studiului. 

Intr-unul dintre experimente, subiectii au fost distribuiti in trei camere cu temperaturi diferite. S-a constatat ca aceia aflati in camerele friguroase au fost mai nostalgici decat cei din celelalte incaperi.

Intr-un alt experiment, subiectii au fost rugati sa-si aminteasca fie un moment nostalgic , fie unul normal in timp ce se aflau intr-o camera friguroasa. Cei care au retrait momente de nostalgie au fost predispusi sa evalueze temperatura camerei ca fiind mai ridicata fata de cei carora li s-a solicitat sa rememoreze un moment oarecare.

Sursa foto: wyomingnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea