Social

#insp #infectii respiratorii #infectii #studiu

STUDIU INSP! Au scazut cazurile de infectii respiratorii acute

Potrivit unui studiu realizat de Institutul National de Sanatate Publica (INSP), au scazut cazurile de infectii respiratorii acute, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 

Acesta scadere este datorata restrictiilor impuse de pandemie. Copiii care nu se mai duc in colectivitate si nu mai transmit gripa mai departe, purtarea mastii de protectie si distantarea sociala au contribuit semnificativ la scaderea cazurilor de gripa sezoniera, pneumonii si infectii respiratorii.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 24.187, cu 39% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (39.657) si cu 12.4% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (27.633), se arata in raportul saptamanal publicat de INSP.

Potrivit sursei citate, in saptamana 28.12.2020 - 03.01.2021 au fost raportate la nivel national 15 cazuri de gripa clinica comparativ cu 487 de cazuri inregistrate in aceeasi saptamana a sezonului anterior.

In plus, pana in prezent nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal si nici nu au fost inregistrate cazuri noi confirmate de gripa.

Pana la data de 3.01.2021 au fost vaccinate antigripal 1.697.583 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea