Social

#aciditate oceane #oceane #dioxid de carbon #sfarsitul lumii #studiu

Studiu ingrijorator. Sfarsitul lumii e mai aproape decat credeam

Topirea ghetarilor, incalzirea globala si coliziunea cu un asteroid urias devin scenarii putin plauzibile pentru sfarsitul lumii, sugereaza oamenii de stiinta de la Universitatea din Edimburgh, care se asteapta ca omenirea sa dispara din cauza aciditatii oceanelor.

Studiul coordonat de catre geofizicianul Matthew Clarkson a fost publicat de curand si indica faptul ca sfarsitul lumii este mai aproape decat s-a crezut pana acum. Raportat la evenimentele petrecute in istoria Pamantului, se pare ca cel mai mare pericol este ca evenimentul care s-a intamplat in urma cu 250 de milioane de ani sa se repete; este vorba despre cresterea nivelului de dioxid de carbon din oceane, care ar putea duce la disparitia a 66% dintre speciile terestre, dupa eliminarea aproape integrala (90%) a celor marine.

Cercetatorii de la Universitatea din Edimburgh au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat rocile gasite in Emiratele Arabe Unite, unde, in urma cu 250 de milioane de ani, se afla un ocean a carui aciditate a exterminat aproape toate formele de viata de pe Pamant.

Motivul pentru care oamenii de stiinta cred ca ne paste acelasi pericol sunt emisiile tot mai crescute ale gazelor cu efect de sera rezultate in urma activitatilor umane ce presupun consum energetic.

Sursa foto: research.noaa.gov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea