Social

#fumat deces #riscuri fumat #fumatori #fumat

Studiu infricosator. Iata cati fumatori mor din cauza acestui viciu

Cu fumatul nu e de glumit! Este avertismentul dur lansat de cercetatorii din Australia, care sustin ca doi din trei fumatori vor muri tocmai din cauza acestui viciu.

Studii anterioare sugerau ca aproximativ jumatate dintre fumatori mor din cauza unei boli asociate cu fumatul. Cel mai recent studiu, la care au luat parte aproximativ 200.000 de persoane, arata ca fumatorii prezinta un risc de deces de trei ori mai mare comparativ cu cei care nu au fumat niciodata, scrie dailymail.co.uk.

Zece tigari fumate zi de zi dubleaza riscul de deces, iar un pachet intreg mareste riscul de cinci ori, mai arata studiul realizat de echipa de cercetatori australieni. In plus, fumatul scurteaza viata, in medie, cu zece ani.

Din fericire, exista si o veste buna. Renuntarea la fumat aduce beneficii clare. In cazul celor care se lasa de fumat pana la varsta de 45 de ani, cresterea riscului de deces este anihilata aproape complet, sustin specialistii.

Sursa foto: wallsfx.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea