Social

#nivel testosteron #mancare picanta #picant #barbat #testosteron

Studiu inedit. Afla cat de picant mananca si vei sti cat de barbat e!

Barbatii care iubesc mancarea condimentata, picanta chiar, sunt considerati "masculi alfa". Potrivit cercetatorilor francezi, acestia au un nivel crescut de testosteron.

114 barbati cu varste cuprinse intre 18 si 44 de ani au fost pusi sa deguste mai multe alimente, ba chiar ei au putut sa si le condimenteze dupa bunul plac. La final, ei au fost pusi si sa caracterizeze felurile de mancare prezentate drept sarat, dulce, acru, picant. Apoi, specialistii le-au masurat nivelul de testosteron din saliva. In acest fel, s-a observat o relatie stransa intre nivelul de testosteron si preferinta pentru alimentele picante.

"Aceste rezultate sunt in concordanta cu cele ale multor altor studii conform carora este o legatura intre testosteron si asumarea de riscuri financiare, sexuale si comportamentale, in acest caz fiind vorba despre riscuri de ordin gustativ", a afirmat Laurent Begue, profesor de psihologie la universitatea din Grenoble, unul dintre coautorii studiului.

Testosteronul a fost descris de profesorul american James Dabbs drept hormonul "eroilor, raufacatorilor si amantilor", a mentionat profesorul francez, potrivit telegraph.co.uk.

Sursa foto: medicaldaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea