Social

#studiu femei frumoase #studiu femei #cortizol

STUDIU Femeile frumoase pun in pericol sanatatea barbatilor

Intalnirea unei femei frumoase poate fi daunatoare sanatatii barbatilor, afirma cercetatorii de la Universitatea din Valencia, informeaza The Telegraph.


Doar cinci minute petrecute in compania unei femei atractive creste nivelul de cortizol (principalul hormon al stresului) in cazul barbatilor.

Efectele sunt accentuate la barbatii care nu considera ca ar putea avea un contact cu femeia respectiva.

Cortizolul este produs de organism atunci cand acesta se afla sub stres fizic sau psihic si cauzeaza, adesea, boli de inima.

Cercetatorii au testat 84 de studenti de sex masculin, cerand fiecaruia sa stea intr-o camera si sa rezolve Sudoku. Doi straini, un barbat si o femeie, au fost de asemenea in camera.

In cazul in care strainul de sex feminin a parasit sala, iar cei doi barbati au ramas impreuna, nivelul de stres al acestora nu a mai crescut. Pe de alta parte, atunci cand voluntarul a fost lasat singur cu o femeie, nivelul sau de cortizol a crescut.

Nivelul ridicat de cortizol cronic poate agrava afectiuni medicale, cum ar fi bolile de inima, diabetul, hipertensiunea, sau impotenta.

In doze mici, cortizolul poate avea si un efect pozitiv in doze mici. Acesta imbunatateste vigilenta.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea