Social

#studiu iubire #site matrimoniale #site dating #sentimente.ro #romani Dragobete #dragobete

STUDIU Dragobetele bate Valentine's Day! Ce cred, de fapt, romanii despre iubire

Romanii sunt traditionalisti, iar dovada este faptul ca sarbatoresc Dragobetele in masura mai mare decat Valentine's Day, dupa cum arata un studiu recent Sentimente.ro, dar si cele peste 100 de persoane care s-au lasat fotografiate astazi in cadrul evenimentului "De Dragobete raspandim dragostea la metrou!"  La fel de traditionali sunt si cand vine vorba de parcursul unei relatii de la prima intalnire si pana la casatorie.

Locul ales de majoritatea romanilor pentru prima intalnire este intr-o cafenea (53%) sau la restaurant (20%). Prima intalnire este momentul tatonarilor, iar acest lucru se vede si din ceea ce isi propun atat femeile, cat si barbatii: doar 12% au curajul sa initieze un sarut sau sa se lase sarutati, in timp ce cei mai multi (20%) prefera un pupic pe obraz, la sfarsitul intalnirii. Alte apropieri fizice considerate „acceptabile” la prima intalnire sunt: o imbratisare (11%) sau tinutul de mana (16%).

O treime din cei 7.000 de respondenti care au luat parte la studiul Sentimente.ro au preferat sa se pastreze pentru o a doua intalnire.

Odata depasita prima intalnire cu emotiile ei, a doua intrevedere nu se lasa mult asteptata, iar barbatii au devenit din ce in ce mai indrazneti si mai hotarati. Astfel, in proportie de 48%, acestia spun ca programeaza o a doua intalnire chiar a doua zi, iar 30% dupa trei zile.

„Intalnirile au inceput sa evolueze un pic diferit de cum suntem obisnuiti de cand interactiunile din mediul online se intensifica pe zi ce trece tot mai mult. Oamenii au timp sa se cunoasca, sa se descoasa inainte de prima intalnire, chiar se indragostesc inainte de a se vedea pentru prima data, asa ca prima intrevedere in offline este de fapt o confirmare a ceea ce au inceput deja sa simta. Odata primita aceasta confirmare, relatia avanseaza mult mai repede, nu mai asteapta nimeni o saptamana pana la a doua intalnire“, a explicat Flori Dragomir, vicepresedinte Sentimente.ro.

In proportie de 30%, respondentii studiului au declarat ca o relatie are nevoie de mai putin de un an pentru a se concretiza intr-un mariaj. Pe de alta parte, si mai multi (55%) spun ca nu exista o regula in aceasta situatie si ca atat timp cat exista iubire, nu conteaza asa-zisele reguli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea