Social

#parinti batrani #copii sanatosi #hipertensiune arteriala #copii #colesterol

STUDIU Copiii facuti la batranete sunt mai sanatosi

Un nou studiu arata faptul ca persoanele nascute din parinti trecuti de prima tinerete sunt mai putin susceptibile de a suferi de hipertensiune arteriala, diabet sau de a avea probleme cu colesterolul, la varsta mijlocie.
 

Potrivit unei cercetari publicate de dailymail.co.uk, barbatii de varsta medie, chiar si supraponderali, beneficiaza de un sistem imunitar mai bine dezvoltat daca s-au nascut din parinti mai in varsta. Ba chiar inregistreaza valori mai scazute ale tensiunii arteriale, nivelul colesterolului este echilibrat, iar metabolismul glucozei este mai bun, ceea ce scade riscul de diabet zaharat, in comparatie cu cei nascuti din parinti tineri.

Cercetatorii din Noua Zeelanda au tras aceste concluzii dupa ce au evaluat starea de sanatate a 70 de persoane cu varsta medie de 46 de ani.

Specialistii nu au reusit insa sa stabileasca daca efectul benefic asupra sanatatii s-a datorat mamei sau tatalui mai in varsta sau amandurora. Studiul a fost realizat dupa ce s-a constatat o crestere a varstei medii a mamelor, tot mai des ajungand sa dea nastere si femei de 50 de ani.

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea