Social

#studiu #eurobarometru #calitate aer #deteriorari

Studiu: Cei mai multi romani cred ca in ultimul deceniu calitatea aerului s-a deteriorat

Trei sferturi dintre cetatenii romani sunt de parere ca, in ultimii 10 ani, calitatea aerului s-a deteriorat, se arata intr-un studiu Eurobarometru publicat miercuri de Comisia Europeana. Documentul arata ca 74% dintre romani sunt de acord cu acest lucru, in timp ce media celorlalte state din Uniunea Europeana este de 56%.

Studiul mai arata ca 54% dintre romani considera ca plafoanele nationale de emisie nu sunt adecvate si ar trebui revizuite, in timp ce 23% cred ca acestea ar trebui sa ramana la valoarea din acest moment.

Si standardele UE ar trebui intarite, sunt de parere 51% dintre locuitorii Romaniei. De asemenea, 74% dintre locuitorii Romaniei cred ca Uniunea trebuie sa ia masuri suplimentare pentru asigurarea calitatii aerului.

Comparativ cu Romania, in Italia, 81% dintre cei chestionati sustin ca aerul din tara lor nu este la fel de curat ca in urma cu zece ani. In Franta, Cipru, Ungaria si Spania procentul variaza intre 70 si 75%.

Sursa foto: ebihoreanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea